Γιουβαρλάκια με κρέμα αυγολέμονο



ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Γιουβαρλάκια πεντανόστιμα με ωραία πηχτή κρέμα !!Φαγητό που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!!Εύκολο γρήγορο το αγαπούν μικροί μεγάλοι !!!

Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχάρι
1 αυγό
7 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο φρέσκο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 κουταλιές σούπας λάδι για μέσα στην ζύμη του κιμά
3 κουταλιές της σούπας νερό για μέσα στην ζύμη του κιμά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα.
αλεύρι

Για την κατσαρόλα μέσα
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
2 πατάτες κομμένες καρέ μεγάλα

Κρέμα
2 αυγά ολόκληρα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια

Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και σε κατσαρόλα βάζουμε 6 ποτήρια του νερού νερό τα κομμένα καρότα τις πατάτες σε καρέ αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και λίγο βούτυρο 1 κοφτή κουταλιά προαιρετικά εγώ βάζω benecol τα αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν και πλάθουμε μπαλίτσες τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά από το περιττό αλεύρι και τα τοποθετούμε στην σειρά στην κατσαρόλα πάνω από τα λαχανικά πατάτα καρότο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμί .
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με έναν τρόπο που θα σας πω πολύ εύκολο και με επιτυχία πάντα δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό.
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μίξερ τον χυμό λεμονιών τα 2 αυγά ολόκληρα και 1 γενναία κουταλιά αλεύρι σούπας ή 2 κουταλιές κοφτές τα χτυπάμε 2 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ..σηκώνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια της και την κουνάμε δεξιά αριστερά 1 λεπτό την ακουμπάμε στο ζεστό μάτι που μαγειρεύομαι κοχλάζει δυό τρείς φορές κι έτοιμο το ωραίο φαγάκι μας θέλουμε σάλτσα πηχτή και δεμένη.

* Για να δώσετε διαφορετική γεύση μπορείτε να παραλείψετε το αυγολέμονο και να προσθέσετε στο φαγητό φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή κον κασέ.


ΠΗΓΗ
Γιουβαρλάκια με κρέμα αυγολέμονο