Πρασόπιτα



ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ


Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την πίτα, δεν ξέρετε τι πάει να πει απόλαυση !!!

Υλικά
1 κιλό πράσα καθαρισμένα και σχετικά ψιλοκομμένα
5 με 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κούπα τσαγιού τυρί φέτα
2/3 κούπας τσαγιού λάδι
1 ποτηράκι κρασιού ρύζι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο κατά προτίμηση φρέσκο
5-6 κλωνιά μάραθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι πιπέρι

Τι κάνουμε
Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα,τα αυγά τα κρεμμυδάκια τον άνηθο, το μάραθο ,τον δύοσμο και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάσουν και μετά τα στραγγίζετε ).
Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τρια φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι.
Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε.
Το επαναλάμβανετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει.
Χαράζετε την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα τέλειο παραδοσιακό φύλλο για πίτες
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο χωριάτικο για πίτες



Πρασόπιτα