Κιχιά Κοζάνης



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΙΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κιχιά Κοζάνης

ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΙΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στην λεκανη 1 κιλο αλευρι για πιτες!!!
Ριχνουμε 4 κ.σ.ελαιολαδο,4 κ.σ.ξυδι,1 κ.γ.αλατι ,1 κ.σ.μαγια ξερη και 2 ποτηρια νερου χλιαρο νερο και ζυμωνουμε !!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε 9 κομματια ισα!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια και τα λαδωνουμε!
Βαζουμε ανα 3.φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο!
Και στην συνεχεια ανοιγουμε φυλλο!Δηλαδη φτιαχνουμε 3 μεγαλα φυλλα!
Και ξεκιναμε με το πρωτο φυλλο:
Το λαδωνουμε ολο καλα!
Βαζουμε στην ακρη φετα τριμμενη και το ρολαρουμε 3 φορες!
Κοβουμε και συνεχιζουμε το ιδιο με αλλο!
Απο το φυλλο βγαζουμε 5 κιχια!
Δινουμε το σχημα σαλιγκαριου και τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Λιωνουμε σε ενα κατσαρολακι 200 γρ βιταμ με 100 γρ λαδι και αφου εχει κρυωσει ριχνουμε μπολικονπανω στο καθε κιχι!
Τα ψηνουμε στους 200 β.προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν καλα!
Οταν τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα σκεπαζουμε με πετσετα!