Brownie Cheesecake



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για BROWNIE CHEESECAKE από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Brownie Cheesecake

1 κουτ. του γλυκου φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζάνι ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Στρώμα τυριού
500 γρ τυρί κρέμα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

Στρώμα μπισκότου
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
3/4 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι μπισκότα σε σκόνη βανίλιας
1/2 κουτ. του γλυκου αλάτι
1 φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυροαλευρώστε μία φόρμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσουν.
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και κτυπήστε τη ζάχαρη.
Αφήστε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας, το γάλα και τα αυγά, χτυπώντας γρήγορα.
Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατέψετε το αλεύρι μέχρι να συνδυαστεί.
Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα σε μια ομοιόμορφη στρώση και ψήνουμε για 25 λεπτά.

ΣΤΡΩΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Αφαιρέστε την φόρμα από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη.
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165 ° C.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπήστε όλα τα συστατικά cheesecake μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Προσέξτε να μην αναμιχθεί πολύ γρήγορα, διαφορετικά θα σχηματιστούν φυσαλίδες αέρα.
Ρίξτε το μείγμα τυριού πάνω από το στρώμα brownie στην φόρμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο.
Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Τοποθετήστε την φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες ή μια νύχτα, για να σφίξει.
Χτυπάμε το βούτυρο και τα σάκχαρα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτα.
Χτυπάμε ελαφρά το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε αλάτι και μπισκότο σε σκόνη.
Ανακατέψτε τα μίνι τσιπ σοκολάτας.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απλώσετε απαλά τη ζύμη μπισκότων πάνω από το κρύο cheesecake.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ
1/3 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίζουμε το cheesecake.
Για να κόψετε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βυθίζοντας το σε ζεστό νερό.