Γαριδομακαρονάδα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαριδομακαρονάδα

Γαρίδες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο ούζο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι 
πιπέρι 
λάδι
1 πακέτο λιγκουίνι
 
Καθαρίζω τις γαρίδες και αφήνω στην άκρη και μερικές ολόκληρες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω τις γαρίδες. Πρώτα τις ολόκληρες από τις δύο μεριές, τις βγάζω και αφήνω στην άκρη. Μετά σοτάρω και τις καθαρισμένες και τις βάζω και αυτές στην άκρη.
Συνεχίζω σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τις ντομάτες, αφήνω λίγο να πιούν τα υγρά τους και σβήνω με το ούζο.
Αφήνω λίγο να εξατμιστεί, προσθέτω την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό. 
Αφήνω να πάρει μια βράση, προσθέτω τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνω 4 - 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βράζω τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες, με μια τρυπητή βγάζω τα λιγκουίνι και τα προσθέτω στην σάλτσα.
Ανακατεύω και σερβίρω με τις γαρίδες που άφησα στην άκρη και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.