Πένες με μπεσαμέλ και μαστιχωτά τυράκια



Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ ΤΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Πένες με μπεσαμέλ και μαστιχωτά τυράκια

500 γρ. πένες
1,5 λίτρο γάλα ζεστό
150 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι, 
λίγο μοσχοκάρυδο
300 - 400 γρ. διάφορα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, cheddar).
Αλλαντικά της προτίμησής σας (γαλοπούλα καπνιστή, ζαμπόν,)

Βράζω τις πένες.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ: 
Λιώνω το βούτυρο, προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύω και μετά ζεστό γάλα, στο οποίο έχω βάλει κ την κρέμα γάλακτος. 
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω απ' τη φωτιά και ρίχνω τους κρόκους μαζί με λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι (κατά προτίμηση), και μοσχοκάρυδο.
Σ' ένα ταψί βάζω μια μικρή ποσότητα μπεσαμέλ, ρίχνω τις πένες, τοποθετώ τα αλλαντικά μου σε διάφορα σημεία, ένα μέρος απ' τα τυριά, και μετά στρώνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. 
Από πάνω βάζω όσα τυριά μου έμειναν και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό. (30' περίπου).