Τούρτα Οreo



ΤΟΥΡΤΑ OREO

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζι με 2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.γ κακάο

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.
Ψήνω σε μια φόρμα τσέρκι 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε 2 δίσκους.

Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ.σ. κακάο
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί, στην πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλ μπισκοτα ορεο τριμμενα

Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσθέτω τα μπισκοτα και ανακατευω απαλα!
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βουτυρο

Συναρμολόγηση
Βάζω στη φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω κρέμα.
Βάζω το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζω, την υπόλοιπη κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά).
Βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφηνω λίγο να κρυώσει.
Μετά ανοίγω τη φόρμα και καλύπτω τα πλαϊνά με την κρέμα που είχα κρατήσει και τριμμένο μπισκότο.
Ρίχνω την γκανάζ απο πάνω και στολιζω με μπισκότα και ροζετες από την υπόλοιπη γκαναζ που την έχω βάλει λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ