
Υλικά
Για τη ζύμη
700 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ νερό
Λίγο αλάτι
3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
300 γρ νερό
Λίγο αλάτι
3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
500 γρ. Κατσικίσιο τυρί
Άνηθο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σπανάκι
( ή και ζοχούς , μαρούλι εποχής)με το μάτι όπως για μια πίτα ψιλοκομμένα
160 γρ ελαιόλαδο
Αφήνω για 40 λεπτά
Χωρίζω τη ζύμη σε 3
Ανοίγω σε πολύ λεπτά φύλλα και κόβω σε σχήμα σταυρού να βγουν 4 κομμάτια.
Ανακατεύω τα χορταρικά με το τυρί( τριμμένο με το χέρι)και το λάδι.
Βάζουμε τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνω κλείνοντας γύρω γύρω με το χέρι καλά.
Ψήνουμε κατευθείαν σε λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι 5-6 λεπτά και από τις 2 πλευρές ( εγώ χρησιμοποίησα σχαροτήγανο)να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά και έριξα λίγο τριμμένη μυζήθρα από πάνω.
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σπανάκι
( ή και ζοχούς , μαρούλι εποχής)με το μάτι όπως για μια πίτα ψιλοκομμένα
160 γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύω νερό (χλιαρό) με το λάδι αλεύρι και νερό να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.Αφήνω για 40 λεπτά
Χωρίζω τη ζύμη σε 3
Ανοίγω σε πολύ λεπτά φύλλα και κόβω σε σχήμα σταυρού να βγουν 4 κομμάτια.
Ανακατεύω τα χορταρικά με το τυρί( τριμμένο με το χέρι)και το λάδι.
Βάζουμε τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνω κλείνοντας γύρω γύρω με το χέρι καλά.
Ψήνουμε κατευθείαν σε λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι 5-6 λεπτά και από τις 2 πλευρές ( εγώ χρησιμοποίησα σχαροτήγανο)να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά και έριξα λίγο τριμμένη μυζήθρα από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Karolina Mega