Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. αλεύρι, περίπου
- Κέτσαπ
- Τριμμένο κασέρι
- Κομματάκια κασέρι
- Κομματάκια μορταδέλα
- Ελιές
- Ντομάτα
- Πιπεριές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια πολύ αφράτη και ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε την κέτσαπ, τριμμένο κασέρι και τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής μας και καλύπτουμε με μπόλικο τριμμένο κασέρι.
- Την αφήνουμε όπως είναι για 20 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.
Σημείωση:
- Πειραματίσου με τα υλικά! Πρόσθεσε μπέικον, μανιτάρια, κρεμμύδια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό σου αρέσει.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
