Ρεβανί Βέροιας



ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο σιμιγδάλι χονδρό 500γρ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδος η φυτίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκοί μπέικοι πάουντερ
1 κουτ του γλυκού σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
5 σταγόνες μαστιχέλαιο η μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ....όλα μαζί σε κατσαρολάκι και βράσιμο για 15 λεπτά..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι,το αλεύρι το μπέικιν την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί.
Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι το βούτυρο.
Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμενο φούρνο σε αέρα στους 170 για 50 λεπτά.
Ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό.
Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό..αφήνετε τα απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε !!



ΠΗΓΗ: Gogo Samiou