Τυροφεγγαράκια



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Γκιαούρη‎ για ΤΥΡΟΦΕΓΓΑΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυροφεγγαράκια

450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
200 ml ζεστού γάλακτος
90 ml λαδιού
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φέτα και ανθότυρο για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γαλα,το λάδι,το ασπράδι από το αυγό,τη ζάχαρη και τη μαγιά...
Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι...Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη την οποία αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα!
Ύστερα ανοίγουμε ζυμαρακια,γεμίζουμε με τη γέμιση και τα στρώνουμε σε ταψακι με λαδόκολλα,τα αφήνουμε πάλι για μισή ώρα...προθερμενουμε το φούρνο μας στους 180,αλείφουμε τα τυροκουλουρα μας με το κροκο και ένα κουταλάκι γάλα εβαπορέ!!
Ψήνουμε για μισή ώρα, βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε από πάνω τριμμένη κεφαλοτύρι αν θέλουμε αλλιως συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν!