Καρπούζι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Vaso Lontou για ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρπούζι γλυκό του κουταλιού

Υλικά
1 κιλό φέτες καρπούζι καθαρισμένες
1 κιλό ζάχαρη
4 λεμόνια
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού για το τέλος

Βάζουμε τις λεπτοκομμένες, καθαρισμένες φλούδες με νερό και το χυμό 4 λεμονιών και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 ώρες.
Το βγάζουμε, το ξεπλένουμε καλά να στραγγίσει και βάζουμε σε κατσαρόλα το γλυκό μας με τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε και την άλλη μέρα το βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει.
Πριν δέσει καλά ρίχνουμε τις βανίλιες και λεμόνι.