Καρπούζι γλυκό του κουταλιού



ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά
1 κιλό φέτες καρπούζι καθαρισμένες
1 κιλό ζάχαρη
4 λεμόνια
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού για το τέλος


Εκτέλεση
Βάζουμε τις λεπτοκομμένες, καθαρισμένες φλούδες με νερό και το χυμό 4 λεμονιών και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 ώρες.
Το βγάζουμε, το ξεπλένουμε καλά να στραγγίσει και βάζουμε σε κατσαρόλα το γλυκό μας με τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε και την άλλη μέρα το βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει.
Πριν δέσει καλά ρίχνουμε τις βανίλιες και λεμόνι.


Δημιουργός συνταγής Vaso Lontou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!