Ανοιχτά τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Γιάννας Ζωγραφίδου για ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ανοιχτά τυροπιτάκια

Υλικά
1 αυγο και ενα ασπράδι. με τον άλλον κρόκο θα αλείψουμε τα τυροπιτάκια
2 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνια λάδι
50 g βούτυρο μαλακό
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 πακέτο μαγιά
8 φλιτζάνια αλεύρι
Τυρι φετα για τη γεμιση 
και λιγο παπρικα εβαλα εγω απο επανω

Κανουμε μια μαλακη ζυμη την οποια αφηνουμε να φουσκωσει.
Μετα πλαθουμε μπαλακια, τα αφηνουμε να φουσκωσουν και τα παταμε με τον πατο ενος ποτηριου να κανουν μια λακουβιτσα την οποια γεμιζουμε με το τυρι.
Αλειφουμε τα τυροπιτακια με τον κροκο αυγου που κρατησαμε αραιωνενο με λιγο λαδακι.
Ψηνουμε για 30 με 35 λεπτα μεχρι να ροδισουν.