
CUPCAKES ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
4 αβγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από πορτοκάλι
1 βανίλια
2,5 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση.
2,5 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση.
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά και σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε πολύ καλά και σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι, που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν (προτιμούμε να ξεκινάμε και να τελειώνουμε με το αλεύρι).
Βάζουμε αρκετο μειγμα στα φορμακια, αλλα αφήνουμε περιθώριο.
Τέλος, ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι, που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν (προτιμούμε να ξεκινάμε και να τελειώνουμε με το αλεύρι).
Βάζουμε αρκετο μειγμα στα φορμακια, αλλα αφήνουμε περιθώριο.
Προσθέτουμε ενα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και ρίχνουμε παλι ελάχιστο μειγμα απο πάνω, ισα να σκεπάσει τη μαρμελάδα.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Φυσικά, ο χρόνος ψησίματος διαφέρει απο φούρνο σε φούρνο.