Φανουρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φανουρόπιτα

Υλικά
1 φλ ηλιέλαιο
1 φλ χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
1/2 κ.γ σόδα
1/2 φλ σταφίδες
1/2 φλ καρύδια χοντροκομμένα
1 πακέτο φαρίνα
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι για να λιώσει η ζάχαρη. 
Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι που μέσα έχω ανακατέψει την σόδα. πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω την φαρίνα με την κανέλα, το γαρύφαλλο και τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια . 
Ψήνω σε λαδωμένο ταψάκι 26 εκ σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω με άχνη.