Λουκουμάδες αγαπημένοι με μέλι και κανέλα



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ εκτελεσμένη από την κυρία Χρυσανθη Μιχου στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκουμάδες αγαπημένοι με μέλι και κανέλα

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μέλι
2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι, κανέλα για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός. 
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
Βουτάμε την αριστερή παλάμη μας στο χυλό και πιέζουμε. 
Το μίγμα που θα βγει το κόβουμε με ένα κουτάλι το οποίο βουτάμε κάθε φορά στο νερό.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Σερβίρουμε με κανέλα και μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.