
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Μέλι, κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη μας.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
- Βουτάμε την αριστερή παλάμη μας στο χυλό και πιέζουμε.
- Το μίγμα που θα βγει το κόβουμε με ένα κουτάλι το οποίο βουτάμε κάθε φορά στο νερό.
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
- Σερβίρουμε με κανέλα και μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.

Δημιουργός συνταγής: Χρυσανθη Μιχου, συνταγή Elena Psillia
