Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο



ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλο αλευρι για πιτες,
2 ποτηρια χλιαρό νερό
4 κ.σ. ζαχαρη,
4 κ.σ. ξυδι,
4 κ.σ. ελαιολαδο,
μισο κ.γ. αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα.
Στη συνεχεια βαζουμε τη ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε 20 κομματακια.
Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τα ανοιγουμε ολα μικρα φυλλαρακια.
Τα 10 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα με μαλακο βουτυρο και τα ανοιγουμε ενα πολυ λεπτο φυλλο.
Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 10.

ΚΡΕΜΑ:
1 και 1/2 λιτρο γαλα φρεσκο, 1 και 1/2 ποτηρι ζαχαρη, 1 και 1/2 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο, 100 γρ βουτυρο, 2 κροκους αυγων, 1 βανιλια

Λαδωνουμε το ταψι 30εκ, βαζουμε το ενα φυλλο, το ραντιζουμε με λιωμενο βουτυρο, ριχνουμε την κρεμα και πανω βαζουμε το αλλο φυλλο το οποίο βουτυτωνουμε.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 1 ωρα.