Ανεβατή ζυμαρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΑΝΕΒΑΤΗ ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ανεβατή ζυμαρόπιτα

Υπέροχη εύκολη και αφράτη πιτούλα

Υλικά
500 ml ξινόγαλα
4 αυγά
120 ml ελαιόλαδο
100 ml χλιαρό νερό
420 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 μαγιά φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
450 γρ φέτα + 50 γρ για το τελείωμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό νερό με την ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Αφήνω ένα τέταρτο να ενεργοποιηθεί.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο, ανακατεύω και συνεχίζω προσθέτοντας το μείγμα της μαγιάς, το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύω καλά και προσθέτω τη φέτα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι 35×40 εκ. ρίχνω το μείγμα, από επάνω προσθέτω τα 50 γρ φέτα, λίγη ρίγανη, σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος μια ώρα να ανέβει.
Ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.