Αφράτα κουλουράκια



ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά
250 γρ. Βούτυρο (εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας)
1 ½ κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 γιαούρτι
το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου,
2 κ.γ. μπέικιν
στη μύτη του γλυκού κουταλιού σόδα μαγειρικής,
1 κρόκο για το άλειμμα 

Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και ρίχνω ένα - ένα τα αυγά, μετά το γιαούρτι και το ξύσμα με το χυμό.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθω τα κουλουράκια, τα αλείφω με τον κρόκο και τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!!


Credits:
Σούλα Λεβέντη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Αφράτα κουλουράκια