Υλικά
- 250 γρ. Βούτυρο (εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας)
- 1 ½ κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 γιαούρτι
- το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
- 1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου,
- 2 κ.γ. μπέικιν
- στη μύτη του γλυκού κουταλιού σόδα μαγειρικής,
- 1 κρόκο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και ρίχνω ένα - ένα τα αυγά, μετά το γιαούρτι και το ξύσμα με το χυμό.
- Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
- Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθω τα κουλουράκια, τα αλείφω με τον κρόκο και τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη