Αφράτο Κέικ Λεμονιού με γλάσο



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


Υλικά:
200 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
βανίλια
4 αυγά
350 γρ. αλεύρι Φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
40 ml χυμό λεμονιού
100 γρ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει, να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε 1 λεπτό.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμενα και τα χτυπάμε ίσα να ενσωματωθούν. Το μείγμα δεν γίνεται πολύ ρευστό.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε πρώτα τον χυμό και ανακατεύουμε καλά με μαριζ.
Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε απαλά και καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε πυρέξ ή ταψί Νο26, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
Εάν βάλουμε υγρή βανίλια θα βάλουμε 1 κ.γ..
Εάν βάλουμε βανιλίνη θα βάλουμε και ξύσμα ενός λεμονιού.

ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στο μπολ 100 γρ. άχνη και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. γαλα φρέσκο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Σε περίπτωση που σας γίνεται σφιχτό προσθέτετε σταγόνες χυμό λεμονιού.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια το ξαναβάζουμε μέσα στο πυρέξ με την βάση του στον πάτο.
Ρίχνουμε το γλάσο.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou