
ΣΑΛΑΤΑ ΤΥΠΟΥ CAESAR
Υλικά:
- Ρόκα
- Μαρούλι
- Ντοματίνια
- Κρουτόν
- Καλαμπόκι
- Κοτομπουκιές
Για τη Σως:
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 φλιτζανάκια του ελληνικού ελαιόλαδο
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε τη ρόκα και το μαρούλι. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Προσθέτουμε τα κρουτόν, το καλαμπόκι και τις κοτομπουκιές στο μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σως.
- Ρίχνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Δημιουργός συνταγής: Μαρίνα- Αλέξης