ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ
Μακαρόνια με αρωματική και πλούσια σε γεύση σάλτσα κιμά!
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (500 γρ.)
- 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτί χυμό ντομάτας (περίπου 400 γρ.)
- 1 κύβο λαχανικών
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ελάχιστη κανέλα
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά, σπάζοντας τα κομμάτια του με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, το μπαχάρι, τη δάφνη, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει ελαφρώς τον κιμά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στη σάλτσα κιμά.
- Ανακατεύουμε καλά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού και να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε ζεστά, με προαιρετικό τριμμένο τυρί από πάνω.
Καλή μας όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
