
ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (220 γρ.)
- 1 φακελάκι μαγιά
- δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 100γρ μαργαρίνη
- 1 αυγό
- λίγο αλάτι.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει βάζοντας όλα τα υλικά.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
- Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ένα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
- Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ένα κουταλάκι γεμάτο Μερέντα, το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν.
- Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180!
Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafilidou
