Κρουασανάκια με Μερέντα



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafilidou για ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


Κρουασανάκια με Μερέντα

Υλικά
400 γρ αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι (220 γρ.)
1 φακελάκι μαγιά
δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη
100γρ μαργαρίνη
1 αυγό
λίγο αλάτι.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει βάζοντας όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ένα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ένα κουταλάκι γεμάτο Μερέντα, το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. 
Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180!