
Υλικά
Για το φύλλο
300 γρ. νερό χλιαρό,
2 κ.σ. ξίδι,
2 κ.γ. αλάτι,
100 γρ. λάδι,
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
Εγώ έβαλα 1 κιλό σπανάκι,
5 αυγα,
300 γρ. φέτα,
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ζύμωσα τη ζύμη πολύ καλά με τα χέρια.Η ζύμη γίνεται ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια, δουλεύεται πολύ εύκολα.
Τη χώρισα στα 8 μπαλάκια και την άφησα για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Άνοιξα ένα - ένα τα φύλλα, τα άλειψα με το βούτυρο, τα έκλεισα σε τετράγωνο φάκελο και ένα - ένα τα έβαλα στο ψυγείο.
Μέχρι να κάνω το τελευταίο, το πρώτο είχε παγώσει.
Αμέσως άνοιγα φύλλο μακρόστενο στενό.
Το άλειψα πάλι με το βούτυρο και έβαλα την γέμιση μου.
Τα τύλιξα και τα έβαλα ένα - ένα στο ταψί.
Τα άλειψα από πάνω με βούτυρο, εγώ έριξα και λίγο σουσάμι, "αλλά το σουσάμι ξεκόλλησε".
Την έψησα στο φούρνο στους 200° για περίπου μισή ώρα στις αντιστάσεις.
Δημιουργός συνταγής: Ιουλία Τζηκα