
Υλικά
Για την ζύμη
- 600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml Γάλα φρέσκο χλιαρό
- 100 ml Νερό
- 50 ml ηλιέλαιο
- 1 φακ. Μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση
- Τυρί τριμμένο
- Ζαμπόν
- Κέτσαπ
- Πιπεριές
- Λουκάνικο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή και ίσως κολλάει λίγο στα χέρια.
- Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Παίρνουμε ένα ταψί, το τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να κάψει καλά για περίπου 20 λεπτά, στους 180°, στον αέρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια.
- Την απλώνουμε με τα χέρια μας σε μια λαδοκολλα, αλείφουμε με κέτσαπ, βάζουμε ζαμπόν, τυρί, πιπεριές και λουκάνικο ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
- Ανοίγουμε τον φούρνο και τοποθετούμε την πιτσα πάνω στο καυτό ταψί.
- Ψήνουμε περίπου για μισή ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou