Πίτσα με τραγανή ζύμη

Υλικά

Για την ζύμη

  • 600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml Γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 100 ml Νερό
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 1 φακ. Μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

  • Τυρί τριμμένο
  • Ζαμπόν
  • Κέτσαπ
  • Πιπεριές
  • Λουκάνικο

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή και ίσως κολλάει λίγο στα χέρια.
  3. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί, το τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να κάψει καλά για περίπου 20 λεπτά, στους 180°, στον αέρα.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια.
  6. Την απλώνουμε με τα χέρια μας σε μια λαδοκολλα, αλείφουμε με κέτσαπ, βάζουμε ζαμπόν, τυρί, πιπεριές και λουκάνικο ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
  7. Ανοίγουμε τον φούρνο και τοποθετούμε την πιτσα πάνω στο καυτό ταψί.
  8. Ψήνουμε περίπου για μισή ώρα.

Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou