
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΩΡΑΙΑ ΖΥΜΗ
Υλικά
Για την ζυμη:
Για την γεμιση:
- 600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml Γάλα φρέσκο χλιαρό
- 100 ml Νερό
- 50 ml ηλιέλαιο
- 1 φακ. Μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
Για την γεμιση:
- Τυρί τριμμένο
- Ζαμπόν
- Κέτσαπ
- Πιπεριές
- Λουκάνικο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή και ίσως κολλάει λίγο στα χέρια.
- Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Παίρνουμε ένα ταψί, το τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να κάψει καλά για περίπου 20 λεπτά, στους 180°, στον αέρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια.
- Την απλώνουμε με τα χέρια μας σε μια λαδοκολλα, αλείφουμε με κέτσαπ, βάζουμε ζαμπόν, τυρί, πιπεριές και λουκάνικο ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
- Ανοίγουμε τον φούρνο και τοποθετούμε την πιτσα πάνω στο καυτό ταψί.
- Ψήνουμε περίπου για μισή ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget