Γλυκό με φρυγανιές με γεύση εκμέκ

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΕΚΜΕΚ

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΕΚΜΕΚ


ΥΛΙΚΆ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ

ΣΙΡΌΠΙ
2 ΠΟΤΥΡΙΑ ΝΕΡΌ
1.1/2 ΠΟΤΥΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΆΚΙ ΚΑΝΈΛΑ

ΚΡΈΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
800 ml ΓΑΛΑ
2ΟΟml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ. ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΡΌΚΟΥΣ
160 ΜΕ 200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Σ .ΒΟΎΤΥΡΟ
(ΚΑΝΈΛΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΚΑΙ 300 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΊΩΜΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ .
ΜΌΛΙΣ ΠΆΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΧΑΜΗΛΏΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ 3 ΜΕ 5 ΛΕΠΤΆ.
ΣΕ ΈΝΑ ΠΥΡΕΞ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ ΑΦΟΎ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΌ ΣΙΡΌΠΙ. ΒΆΖΩ 2 ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΑ 2ΟΟ ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΚΡΑΤΆΜΕ 100ml. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΎΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ).
ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ, ΤΟΥΣ ΚΡΌΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΆΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ.
ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΊΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ
ΤΟ ΓΑΛΑ.
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΒΟΎΤΥΡΟ.
ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΕΙ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΑΔΕΙΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΈΝΑ ΓΙΑΛΙΝΟ ΜΠΩΛ.
ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΈΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΈΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ.
ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΊ.
ΜΌΛΙΣ ΡΊΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΝΈΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΣΑΝΤΙΓΗΣ ΔΙΑΚΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.ΜΑΣ.
ΘΥΜΊΖΕΙ ΣΤΑ ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΚΜΕΚ!!.
ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ!

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΕΚΜΕΚ

Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget