Τούρτα πανακότα δίχρωμη



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα πανακότα δίχρωμη

Υλικά
(για ένα τσερκι 24-26 εκ. )
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα ορεο
2 κ.σ βούτυρο

Για τη λευκή πανακότα
500 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ γάλα
3 κ.σ ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια

Για την πανακότα σοκολάτας
500 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ γάλα
3 κ.σ ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Τρίβω τα μπισκότα μου στο μουλτι σε σκόνη. Βρέχω καλά με το βούτυρο και απλώνω στο τσερκι μου καλύπτοντας καλά όλα τα σημεία.
Ετοιμάζω τη λευκή κρέμα.
Σε μια κατσαρόλιτσα βάζω την κρέμα γάλακτος το γάλα τη ζάχαρη και τη βανίλια να κάψουν. Μουλιάζω σε κρύο νερό τις ζελατίνες και όταν μαλακώσουν στύβω καλά και προσθέτω στο καυτό γάλα. Κατεβάζω από τη φωτιά και ανακατεύω καλά. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ρίχνω το μείγμα μου πάνω στο μπισκότο. Βάζω ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Στη συνέχεια φτιάχνω την πανακότα σοκολάτας. Σε κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος το γάλα τη ζάχαρη να πάρει σχεδόν βράση.
Μαλακώνω τις ζελατίνες μου σε κρύο νερό. Κατεβάζω από τη φωτιά το γάλα,στύβω τις ζελατίνες και τις προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω να διαλυθούν και προσθέτω και τη κουβερτούρα σε κομμάτια!!! Ανακατεύω να έχω μια λεία κρέμα. Προσθέτω πάνω από την παγωμένη λευκή πανακότα!!! Διακοσμώ με λευκή σοκολάτα ,με τρίμμα μπισκότου ή ότι άλλο μας αρέσει!