
ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Η γεύση τους μοναδική!!
Υλικά:
- 1 kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3/4 κούπας αλεύρι γοχ
- Αλάτι,
- πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι flakes αν θέλετε
- Ελαιόλαδο
- Τυρί για πασπάλισμα αν θέλετε
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια το σκόρδο τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην προτίμηση σας.
- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις λιώνετε και προσθέτετε το αλεύρι.
- Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά.
- Παίρνετε λίγη ζύμη, όσο μεγάλα θέλετε να τα φτιάξετε, ανοίγετε, βάζετε στη μέση από τη γέμιση και κλείνετε προσεκτικά.
- Αλευρώνετε ελάχιστα και τηγανίζετε από κάθε πλευρά σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρετε με παρμεζάνα αν θέλετε. Τα υλικά, τις ποσότητες τα προσαρμόζετε στις δικές σας προτιμήσεις.
