Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια

Η γεύση τους μοναδική!!

Υλικά:
1kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 κούπας αλεύρι γοχ
Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι flakes αν θέλετε
Ελαιόλαδο
Τυρί για πασπάλισμα αν θέλετε

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια το σκόρδο τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην προτίμηση σας.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις λιώνετε και προσθέτετε το αλεύρι.
Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνετε λίγη ζύμη, όσο μεγάλα θέλετε να τα φτιάξετε, ανοίγετε, βάζετε στη μέση από τη γέμιση και κλείνετε προσεκτικά.
Αλευρώνετε ελάχιστα και τηγανίζετε από κάθε πλευρά σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρετε με παρμεζάνα αν θέλετε. Τα υλικά, τις ποσότητες τα προσαρμόζετε στις δικές σας προτιμήσεις.
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα!!