Μηλοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιά ΠΚ‎ για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μηλοπιτάκια

Τρως το ελαφρώς καραμέλωμενο μήλο αισθάνεσαι μια απόλαυση ονειρική και τσακ σου σκάει και το καρύδι από μέσα τυλιγμένο στην αφρατη Σφολιάτα

1 φύλλο Σφολιάτα
3 μήλα
1 κούπα καρύδια χονδροκομενα
200 γμ ζάχαρη
50 γμ βούτυρο φρέσκο
Φλούδα λεμόνι
5 σταγόνες λεμόνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Μισό κγ κανέλλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
2 κσ μέλι

Έβαλα τα μήλα σε αντικολλητικό με τη ζάχαρη.
Όταν διαλύθηκε η ζάχαρη έριξα το βούτυρο και τη φλούδα.
Όλη η διαδικασία κράτησε 15 λεπτά.
Έκλεισα την εστία και έριξα τα μυρωδικά και μέλι.
Το άφησα να κρυώσει.
Άπλωσα τη σφολιάτα, άλειψα με βούτυρο, την έκοψα και έβαλα καρύδια και γέμιση.
Έκλεισα και έβαλα από πάνω κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό.
Έψησα στους 170 μέχρι να ροδίσουν.
Προαιρετικά από πάνω άχνη.