Φανταστικό μιλφέιγ




Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φανταστικό μιλφέιγ

Υλικά
2 1/2 πακέτα σφολιατινια
1 1/2 κουτάκι γάλα εβαπορέ
11/2 κουτάκι νερό
1 φλ τσαγιού ζάχαρη (200 γρ)
11 κ.σ κοφτές άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανιλια ( τη βραστή)
125 γρ βιταμ ή φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση
Ανοίγω τα σφολιατινια και κάνω μία στρώση στο πυρέξ.
Με ένα μαχαιράκι προσεκτικά χαράζω κατά μήκος τα υπόλοιπα σφολιατινια και τα ανοιγω στη μέση
Τα αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω την κρέμα.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω το γάλα και το νερό ,
Ανακατεύω και σε δυνατή φωτιά περιμένω να κάψει.
Παίρνω λίγο από το αραιωμένο γάλα όσο είναι παγωμένο και διαλύω το άνθος αραβοσίτου.
Όταν κάψει το γάλα μου το γυρίζω στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βιταμ.
Ενσωματώνω καλά μέσα στην κρέμα.
Τέλος πασπαλιστά προσθέτω το Μπέικιν παουντερ και ανακατεύω αρχικά στην επιφάνεια της κρέμας να αφρίσει και να διαλυθεί.
Ενσωματώνω μέσα στην κρέμα.
Αδειάζω τη μισή κρέμα πάνω στα σφολιατίνια, κάνω μια στρώση ακόμα με σφολιατίνια και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα.
Όταν κρυωσει, χτυπάω την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρω το γλυκό.
Σπάω με α χέρια μου τα σφολιατίνια που έμειναν και πασπαλίζω το γλυκό.
Τέλος πασπαλίζω με μπόλικη κανέλα και άχνη το γλυκό.