
ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
Ενα ευκολο,γρηγορο,και πεντανοστιμο σνακ για πρωινο,απογευματινο,βραδυνο να συνοδεψει τον καφε,την μπυρα το κρασι. Η συνταγη ειναι του Ακη Πετρετζικη.
Υλικά:
1 φυλλο σφολιατας
Λιγο βουτηρο λιωμενο
Παρμεζανα η οτι εχετε στο ψυγειο σας αρκει να ειναι τριμμενο.
1 κροκο με λιγο νερο+σουσαμι για την επαληψη.
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο μας ,με ενα πινελο κανουμε επαλειψη σε ολη την επιφανεια με το λιωμενο βουτηρο.
Πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με την παρμεζανα παταμε να κολλησει καλα το τυρι και διπλωνουμε στην μεση φαιρνουμε την μια πλευρα του φυλλου πανω στην αλλη.
Κοβουμε σε λουριδες και τις στριφογυρναμε (εχω φωτο στα σχολια).
Τοποθετουμε στο ταψι στρωμενο με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη νε τον κροκο αραιωμενος με λιγο νερο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουνε σε προθερμασνενο φουρνο στους 190 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρυσαφενιο χρωμα.
Γινονται υπεροχα.
Πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με την παρμεζανα παταμε να κολλησει καλα το τυρι και διπλωνουμε στην μεση φαιρνουμε την μια πλευρα του φυλλου πανω στην αλλη.
Κοβουμε σε λουριδες και τις στριφογυρναμε (εχω φωτο στα σχολια).
Τοποθετουμε στο ταψι στρωμενο με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη νε τον κροκο αραιωμενος με λιγο νερο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουνε σε προθερμασνενο φουρνο στους 190 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρυσαφενιο χρωμα.
Γινονται υπεροχα.
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης