Μπαστουνάκια παρμεζάνας



Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ εκτελεσμένη από την κυρία Μαρινα Μισαηλιδου από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπαστουνάκια παρμεζάνας

Ενα ευκολο,γρηγορο,και πεντανοστιμο σνακ για πρωινο,απογευματινο,βραδυνο να συνοδεψει τον καφε,την μπυρα το κρασι. Η συνταγη ειναι του Ακη Πετρετζικη.

Παμε να τα κανουμε
Υλικα:
1 φυλλο σφολιατας
Λιγο βουτηρο λιωμενο
Παρμεζανα η οτι εχετε στο ψυγειο σας αρκει να ειναι τριμμενο.
1 κροκο με λιγο νερο+σουσαμι για την επαληψη.

Ανοιγουμε το φυλλο μας ,με ενα πινελο κανουμε επαλειψη σε ολη την επιφανεια με το λιωμενο βουτηρο.
Πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με την παρμεζανα παταμε να κολλησει καλα το τυρι και διπλωνουμε στην μεση φαιρνουμε την μια πλευρα του φυλλου πανω στην αλλη.
Κοβουμε σε λουριδες και τις στριφογυρναμε (εχω φωτο στα σχολια).
Τοποθετουμε στο ταψι στρωμενο με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη νε τον κροκο αραιωμενος με λιγο νερο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουνε σε προθερμασνενο φουρνο στους 190 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρυσαφενιο χρωμα.
Γινονται υπεροχα.