Τυρόπιτες κουρού



Μια συνταγή της κυρίας Artemis Stamatis για ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτες κουρού

Υπέροχες και λαχταριστές τυροπιτούλες καλύτερες από του εμπορίου..Γίνονται στο τσακ μπαμ. Ότι πρέπει για κολατσιό, για την θάλασσα , για βραδυνό...

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ μπεικιν παουτερ
2 αυγά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ βιτάμ λιωμένο
260 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ αλάτι
4 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι (προαιρετικά)

Γέμιση
150γρ γιαούρτι στραγγιστό
300γρ φέτα
2 αυγά μικρά
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη για 2 λεπτά να ανακατευτούν καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο (Να μην καίει) ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν καλά. Και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπεικιν, το αλάτι και το κεφαλοτύρι (αν βάλουμε).
Ανακατεύουμε καλά την ζύμη και θα έχουμε μια πολύ ωραία ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια..
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις τυρόπιτες με το μείγμα μας.
Κλείνουμε και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες.
Αραιώνουμε το αυγό με λίγο νεράκι περνάμε τις τυρόπιτες, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για μισή ώρα να πάρουν ωραίο χρώμα (από φούρνο σε φούρνο διαφέρει για αυτό έχουμε το νου μας)....

*Μπορείτε να κάνετε την ζύμη και να την βάλετε σε τάπερ στο ψυγείο κρατάει 3 μέρες. Μπορείτε να γεμίσετε και με λουκάνικο. Αυτή η δώσει βγάζει πολλές εσείς μπορείτε να κάνετε την μισή. Μπαίνουν και στην κατάψυξη και ψήνεται οπότε θέλετε..