Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Βάνας Ντελή για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρέματα "Deli"cious!


Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή κι εκτέλεση
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 1/2 κούπα αλεύρι κίτρινο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
3 βανίλλιες
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Κρατάμε μια κούπα γάλα και διαλύουμε καλά τ αλεύρι!
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε μέσα το χυλό το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε γρήγορα σε χαμηλή φωτιά έως πήξει η κρέμα μας!
Όταν πήξει κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλλιες,και το ξύσμα αν θέλουμε
(Εγώ πρόσθεσα ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού)
Χτυπάμε καλά τ αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγα στη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη!
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι
Απλώνουμε επάνω την κρέμα,ισιώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο εως ροδίσει!
Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!