
Υλικά
2 πακέτα σφολιάτα (εγώ παίρνω της Pillsbury)
βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
2 αυγά
1 πακέτο γκαρνί (με τα 2σακουλάκια)
3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα
Η κρέμα είναι η θεική κρέμα που μας έδωσε η Γιάννα για το μιλφέι.
2μιση φλιτζάνι νερό
1 βανίλια
Βράζουμε τα υλικά για 25 λεπτά.
200 ml γάλα
κερασάκια μαρασκίνο
Κόβουμε το χαρτόνι και φτιάχνουμε τα χωνάκια όπως στην φώτο
Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο:
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ, την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε μας κόλλησαν χωρίς αυτά και χάλασαν.
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια όπως στην φώτο:
Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.
Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
Ζεστο σιρόπι κρύα κορνεδάκια. Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί. Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος. Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!
βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
2 αυγά
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα1 πακέτο γκαρνί (με τα 2σακουλάκια)
3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα
Η κρέμα είναι η θεική κρέμα που μας έδωσε η Γιάννα για το μιλφέι.
Για το σιρόπι
3μιση φλιτζάνια ζάχαρη2μιση φλιτζάνι νερό
1 βανίλια
Βράζουμε τα υλικά για 25 λεπτά.
Γαρνίρισμα
1 φακελάκι γκαρνί200 ml γάλα
κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικο και αλουμινόχαρτο.Κόβουμε το χαρτόνι και φτιάχνουμε τα χωνάκια όπως στην φώτο
Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο:
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ, την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε μας κόλλησαν χωρίς αυτά και χάλασαν.
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια όπως στην φώτο:
Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.
Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
Ζεστο σιρόπι κρύα κορνεδάκια. Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί. Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος. Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα