Τσουρέκια με γλάσο



ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ!!!!!
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ:
2 κιλα αλευρι για τσουρεκια,
200 γρ μαγια νωπη η 8 κουταλιες της σουπας ξερη,
1 κουπα ζεστο νερο,
3 1/2 κουπες ζαχαρη,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 κουταλακι του γλυκου μαχλεπι αλεσμενο,
1 κουταλακι του γλυκου κακουλε,
10 αυγα,
1 κουπα γαλα φρεσκο καυτο,
1+ 1/4 κουπα βουτυρο,
4 βανιλιες,
2 πορτοκαλια το ξυσμα τους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Διαλυουμε την μαγια στο ζεστο νερο και προσθετουμε λιγο απο το αλευρι ωστε να πετυχουμε εναν πηχτο χυλο.
Αφηνουμε το προζυμι σκεπασμενο σε ζεστο μερος να φουσκωσει για μια ωρα!.
Βαζουμε σε μια λεκανη την ζαχαρη,το αλατι,τα μυρωδικα και 4 κουταλιες της σουπας σπορελαιο! Ριχνουμε το καυτο γαλα και ανακατευουμε καλα!
Σπαμε μεσα στο μειγμα τα αυγα.
Προσθετουμε το προζυμι και ανακατευουμε καλα.
Ριχνουμε το αλευρι σε δοσεις και δουλευουμε το μειγμα με τα χερια!
Υστερα ριχνουμε λιγο λιγο το βουτυρο!
Διπλωνουμρ την ζυμη πολλες φορες χωρις να την ζυμωνουμε!
Την σκεπαζουμε με πετσετα και κουβερτα και την αφηνουμε.σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 2 ωρες!
Η ζυμη ειναι ετοιμη οταν πιεζοντας την ελαφρως με το δαχτυλο μενει αποτυπωμα!
Χωριζουμε την ζυμη σε κορδονια και πλεκουμε κοτσιδες!
Τοποθετουμε τα τσουρεκια μεσα σε ταψια με λαδοκολα σε αποσταση μεταξυ τους!
Τα σκεπαζουμε και αφηνουμε παλι να φουσκωσουν για 30 λεπτα!
Αλειφουμε τις επιφανειες με χτυπημενους κροκους αυγων αραιωμενους με λιγο νερο!
Ψηνουμε τα τσουρεκια στους 200"C για 20-25 λεπτα!

ΓΛΑΣΣΟ:
600 γραμμαρια κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι και για τις γραμμες.300 γραμμαρια λευκη σοκολατα!