ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Θα σας στο ζητάνε συνέχεια!
Υλικά
Για το Μπισκότο- 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digastive
- 50 γρ. βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την Κρέμα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα ζελατίνης (προαιρετικά, αν θέλουμε και μας αρέσει)
Για την Επικάλυψη
- μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο
- 'Η σάλτσα φράουλας που φτιάχνουμε με:
- 1 κουτί φράουλες
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
- Βάζουμε την κανέλα και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε το μπισκότο σε ένα ταψί μικρό.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό, τα στύβουμε και πετάμε το νερό.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ζεστό νερό, τη λιώνουμε και την προσθέτουμε στην κρέμα.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υλικό πάνω στα μπισκότα
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και αργότερα ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα που μας αρέσει ή αν θέλουμε κάνουμε σάλτσα από φρέσκες φράουλες ως εξής:
- Πλένουμε τις φράουλες, τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
- Μόλις γίνουν σε 5 λεπτά θα πάρουμε 3 κουταλιές από το ζουμί τους, θα λιώσουμε το κορν φλάουρ και θα το βάλουμε στη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.
- Όταν κρυώσει θα το ρίξουμε πάνω στην κρέμα.
Credits:
Βικη Αναματερου