Τσιζκέικ φράουλας

cheesecake φράουλα

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


Φτιάξτε αυτό το υπέροχο Cheesecake σε χρόνο μηδέν! 
Θα σας στο ζητάνε συνέχεια!


Υλικά

Για το Μπισκότο
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digastive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την Κρέμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα ζελατίνης (προαιρετικά, αν θέλουμε και μας αρέσει)

Για την Επικάλυψη
  • μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο
  • 'Η σάλτσα φράουλας που φτιάχνουμε με:
  • 1 κουτί φράουλες
  •  3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
  2. Βάζουμε την κανέλα και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε το μπισκότο σε ένα ταψί μικρό.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό, τα στύβουμε και πετάμε το νερό.
  6. Βάζουμε 2 κ.σ. ζεστό νερό, τη λιώνουμε και την προσθέτουμε στην κρέμα.
  7. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υλικό πάνω στα μπισκότα
  8. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και αργότερα ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα που μας αρέσει ή αν θέλουμε κάνουμε σάλτσα από φρέσκες φράουλες ως εξής:
  9. Πλένουμε τις φράουλες, τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
  10. Μόλις γίνουν σε 5 λεπτά θα πάρουμε 3 κουταλιές από το ζουμί τους, θα λιώσουμε το κορν φλάουρ και θα το βάλουμε στη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.
  11. Όταν κρυώσει θα το ρίξουμε πάνω στην κρέμα.
Έτοιμο!!


Credits:

Βικη Αναματερου