Παστουρμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Maria Khachikyan για ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παστουρμαδόπιτα

Είχα παστουρμά Αρμένικο λοιπόν και έκανα μια γρήγορη και νόστιμη πίτα.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 φύλλα σφολιάτας.
Λαδόκολλα στο ταψί.
Έστρωσα το ένα φύλλο.
Παστουρμά γύρω στις 6-8φετουλες ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλετε, κομμένες λωρίδες.
Μια ντοματούλα κομμένη σε λεπτές φετούλες και λίγη φέτα η τελεμέ τριμμένο με το χέρι επί τόπου. (εγώ έβαλα όσο είχα με το μάτι) .
Πρόσθεσα λίγη γκούντα τριμμένη.
Μπορείτε να βάλετε και μοτσαρέλα.
Έτριψα μαυροπίπερο και (λίγη ρίγανη) ράντισα με λίγη κέτσαπ.
Έκλεισα με το δεύτερο φύλλο.
Άλειψα με αυγό και έριξα λίγο παπαρουνόσπορο
.Έκοψα και έψησα στον φούρνο όπως λένε οι οδηγίες.
Εγώ προσωπικά ψήνω στους 190-200 πάνω κάτω για 15λεπτα και. μετά το γυρίζω στον αέρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.