Γαρίδες με χυμό πορτοκάλι και μουστάρδα

Γαρίδες με χυμό πορτοκάλι και μουστάρδα 

Όλη η νοστιμιά στο πιάτο μας!

Υλικά

  • 12 τεμ. γαρίδες
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα και λίγους κόκκους μουστάρδας
  • αλάτι - πιπέρι
  • κάρι - πάπρικα 
  • λάδι 
  • σκόρδο αν θέλουμε
  • 1 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, κρατάμε το κεφάλι και βγάζουμε κάθετα το εντεράκι στη πλάτη τους.
  2. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και κουνάμε το τηγάνι.
  4. Σε 1 λεπτό βγάζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το βούτυρο ενώ η σάλτσα αρχίζει να δένει.
  5. Βάζουμε σε πιάτο τις γαρίδες, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με άνηθο.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!