Όλη η νοστιμιά στο πιάτο μας!
Υλικά
- 12 τεμ. γαρίδες
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα και λίγους κόκκους μουστάρδας
- αλάτι - πιπέρι
- κάρι - πάπρικα
- λάδι
- σκόρδο αν θέλουμε
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, κρατάμε το κεφάλι και βγάζουμε κάθετα το εντεράκι στη πλάτη τους.
- Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και κουνάμε το τηγάνι.
- Σε 1 λεπτό βγάζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το βούτυρο ενώ η σάλτσα αρχίζει να δένει.
- Βάζουμε σε πιάτο τις γαρίδες, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με άνηθο.