Καρυδόπιτα παραδοσιακή Μεσολογγίτικη

Για το μεγαλο ταψι του φουρνου 40 νο.

Υλικά

23 κουταλιες καρυδι
18 κουταλιες ζαχαρη
18 αυγα 18 κουταλ. Σιμιγδαλι ψιλο
1 και μισο φακελ. μπεικιν
1 ποτηρακι του κρασιου μικρο κονιακ ή ουισκι
Κανελα, γαρυφαλο μοσχοκαρυδο
2 βανιλιες

Σιρόπι

3μιση ποτηρια νερο
3μιση ποτηρια ζαχαρη

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα
Χτυπαμε κροκουςμε ζαχαρη να αφρατεψουν
Προσθετουμε το μπεικιν το σιμιγδαλι το κονιακ.
Στο τελος βαζουμε τη μαρεγκα.
Ψηνουμε για 30 λεπτα.. 200β.σε προθερμ. φουρνο. Σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι 5 λεπτα αφου βγει απο το φουρνο.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου