
Για το μεγαλο ταψι του φουρνου 40 νο.
18 κουταλιες ζαχαρη
18 αυγα 18 κουταλ. Σιμιγδαλι ψιλο
1 και μισο φακελ. μπεικιν
1 ποτηρακι του κρασιου μικρο κονιακ ή ουισκι
Κανελα, γαρυφαλο μοσχοκαρυδο
2 βανιλιες
3μιση ποτηρια ζαχαρη
Χτυπαμε κροκουςμε ζαχαρη να αφρατεψουν
Προσθετουμε το μπεικιν το σιμιγδαλι το κονιακ.
Στο τελος βαζουμε τη μαρεγκα.
Ψηνουμε για 30 λεπτα.. 200β.σε προθερμ. φουρνο. Σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι 5 λεπτα αφου βγει απο το φουρνο.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε.
Υλικά
23 κουταλιες καρυδι18 κουταλιες ζαχαρη
18 αυγα 18 κουταλ. Σιμιγδαλι ψιλο
1 και μισο φακελ. μπεικιν
1 ποτηρακι του κρασιου μικρο κονιακ ή ουισκι
Κανελα, γαρυφαλο μοσχοκαρυδο
2 βανιλιες
Σιρόπι
3μιση ποτηρια νερο3μιση ποτηρια ζαχαρη
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκαΧτυπαμε κροκουςμε ζαχαρη να αφρατεψουν
Προσθετουμε το μπεικιν το σιμιγδαλι το κονιακ.
Στο τελος βαζουμε τη μαρεγκα.
Ψηνουμε για 30 λεπτα.. 200β.σε προθερμ. φουρνο. Σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι 5 λεπτα αφου βγει απο το φουρνο.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου