
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ
Για το μεγαλο ταψι του φουρνου 40 νο.
23 κουταλιες καρυδι
18 κουταλιες ζαχαρη
18 αυγα 18 κουταλ. Σιμιγδαλι ψιλο
1 και μισο φακελ. μπεικιν
1 ποτηρακι του κρασιου μικρο κονιακ ή ουισκι
Κανελα, γαρυφαλο μοσχοκαρυδο
2 βανιλιες
Σιροπι
3μιση ποτηρια νερο
3μιση ποτηρια ζαχαρη
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα
Χτυπαμε κροκουςμε ζαχαρη να αφρατεψουν
Προσθετουμε το μπεικιν το σιμιγδαλι το κονιακ.
Στο τελος βαζουμε τη μαρεγκα.
Ψηνουμε για 30 λεπτα.. 200β.σε προθερμ. φουρνο. Σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι 5 λεπτα αφου βγει απο το φουρνο.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου