Μυδοπίλαφο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μυδοπίλαφο

1 κιλό μυδια με κελυφος
1 .5 φλ ρύζι κίτρινο
3 φλ νερό
Λίγο άνιθο
Λίγο μαιντανό
1 φρέσκο κρεμυδάκι
1 σκόρδο σκορδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 ντομάτες σε κυβακια
1 σφηνάκι ούζο
Λάδι αλάτι πιπερι

Πλένω καλά τα μύδια τα καθαρίζω από τις τριχουλες και με ένα συρματακι καθαρίζω πολύ καλά την επιφάνεια τους. Τα βάζω σε μια πλατιά κατσαρόλα ριχνω λίγο νερό και κλείνω το καπακι.Αφηνω 4 λεπτά να αχνιστουν.Μετα τα σβήνω με το ούζο αφήνω ένα λεπτό ακόμα και τα βάζω στην άκρη. Πετάω όποια δεν έχουν ανοίξει.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λαδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και την πιπεριά για μερικά λεπτά.Ρίχνουμε και το ρυζάκι μας να γυαλίσει. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι πιπέρι και το ανάλογο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.Πεντε λεπτα πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό και τα μύδια που τα έχουμε καθαρίσει από το κέλυφος.Αφησα μονο μερικά για την διακοσμηση.Αφου περάσουν τα πέντε λεπτά αποσύρω από την φωτιά και σερβίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!