
Υλικά για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 ml χλιαρό γάλα
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
2 κάψουλες βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
200 ml χλιαρό γάλα
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
2 κάψουλες βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε 100 ml χλιαρό γάλα με την μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη.Το αφήνουμε 15 λεπτά.
Όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε και το γάλα όταν περάσουν τα 15 λεπτά.
Αφήνουμε σε ζεστός μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε και το γάλα όταν περάσουν τα 15 λεπτά.
Αφήνουμε σε ζεστός μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Υλικά για την κρέμα
200 γρ. Φιλαδέλφεια300 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος βανίλια
1 φακελάκι βανιλέτα
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
1 μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι καλά
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, με την ζάχαρη την βανίλια και το άνθος να γίνει πηχτή κρέμα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Περιμένουμε να κρυώσει
Ανοίγουμε 2 φύλλα και απλώνουμε την κρέμα.
Ανοίγουμε 2 φύλλα και απλώνουμε την κρέμα.
Ρολάρουμε, κόβουμε και ψήνουμε στους 180, περίπου 20 με 30 λεπτά, να ροδίσουν όχι να ξεροψηθούν!
Διακοσμούμε με λιωμένη Μερέντα αν θέλουμε!
Διακοσμούμε με λιωμένη Μερέντα αν θέλουμε!
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Γκιαούρη