
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια μαρέγκα με 20γρ.ζαχαρη)
50 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Λάδι
100γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. φαρινάπ
20 γρ.κακάο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Λάδι
100γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. φαρινάπ
20 γρ.κακάο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ύστερα σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Σε ταψάκι με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και ξανατυλίγουμε με τη λαδόκολλα και μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Ψήνουμε στους 170, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και ξανατυλίγουμε με τη λαδόκολλα και μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Υλικά για τη μους μόκα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο
2 κουταλιές άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να στέκεται η μους μας.Ξετυλίγουμε το ρολό και γεμίζουμε με τη μους κρατώντας το 1/3 για να στολίσουμε το κορμο μας.
Στολίσουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, σκόνη κακάο και σοκολατάκια αν θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Γκιαούρη
