Κασερόψωμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!


Κασερόψωμα

ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι χλιαρό νερό,
1 ποτήρι χλιαρό γάλα,
φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 αυγό,
1 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
6 ποτήρια αλεύρι γ.χ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,την μαγιά,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο.αλεύρι και ζυμώνουμε/
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια τις πατάμε και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια τις κάνουμε στην μέση μια τρύπα και τα ανοίγουμε και με τα δάχτυλά των χεριών δίνουμε το σχέδιο.
Τις σκεπάζουμε για 19 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού τοποθετούμε μπόλικο τριμμένο κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!