Λικέρ μανταρίνι με φλούδες



 ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ

Είναι η εποχή του μανταρινιού, τα βρίσκουμε σε αφθονία παντού ... τι μπορούμε όμως να κάνουμε με τη φλούδα τους όταν καταναλώσουμε το φρούτο;
Τα λικέρ είναι εύκολα, γλυκόπιοτα και κλείνουν θαυμάσια ένα τέλειο γεύμα ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών που τα τραπέζια δίνουν και παίρνουν ...

Υλικά:

  • Φλούδες από 10 -12 μανταρίνια (πολύ καλά πλυμένα και όχι κερωμένα)
  • 4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 φλ. τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 ολόκληρο μανταρίνι και
  • 5-6 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Τρυπάμε το ολόκληρο μανταρίνι πολλές φορές με ένα πιρούνι, καρφώνουμε πάνω τα γαρύφαλλα και κλείνουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα βάζο για 20 μέρες σε σκιερό μέρος. Πού και πού κουνάμε το βάζο για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Όταν ανοίξουμε το βάζο βγάζουμε το ολόκληρο μανταρίνι και το στρίβουμε για να πάρουμε τον χυμό του.
  3. Στρίβουμε και ακόμα 3 - 4 μανταρίνια και όλο μαζί τον χυμό τον προσθέτουμε στο λικέρ, ανακινούμε και είναι έτοιμο! 
  4. Σουρώνουμε και το διατηρούμε σε γυάλινες καράφες ή μπουκάλια. Ίσως χρειαστεί να διπλοσουρώσουμε διότι στο συγκεκριμένο λικέρ δημιουργείται έντονο ίζημα.


Credits:

Siarka Sofia