Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

ΥΛΙΚΑ :
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. βούτυρο, αιγοπρόβειο ή τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
220 γρ. ζάχαρη άχνη
2 στικ βανίλια σε σκόνη
1 κ.γ. κονιάκ
200 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και ελαφρώς τριμμένο 
1 κ.γ. ανθόνερο

Για το σερβίρισμα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ανθόνερο

Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα.
Eν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. 
Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το κονιάκ και το ανθόνερο. 
Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει. 
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. 
Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. 
Πλάθουμε μπαλάκια με ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς - αέρα - σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά. 
Όταν κρυώσουν ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
«Το μυστικό του αφράτου κουραμπιέ είναι το υπομονετικό χτύπημα του βουτύρου που θα αφρατέψει το μείγμα».


Credits:
Siarka Sofia (εκτέλεση)
Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης