Κρεατόπιτα



ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ


ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ:
Βαζουμε στην λεκάνη 1 αυγό, 2 ποτήρια γάλα, 1 κ.γ. αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα 2 λεπτά!
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και αρχινάμε να ζυμώνουμε!
Ριχνουμε λιγο-λιγο ακομα αλευρι ζυμωνουμε μεχρι να μην κολλαει!
Κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματια και τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!
Λαδωνουμε μια πιατελα και λαδωνοντας καλα καθε φυλλαρακι το βαζουμε στην πιατελα το ενα πανω και πλαγια στο καθενα!
Τα σκεπαζουμε καλα με διαφανη μεμβρανη για 30 λεπτα!

ΓΕΜΙΣΗ:
Βαζουμε στο τηγανι 4 κ.σ.ελαιολαδο!
Τριβουμε 1 ξερο κρεμμυδι και 2 σκελιδες σκορδο!
Τα αχνιζουμε!
Ριχνουμε 400 γρ κιμα και ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να πιει τα υγρα του!
Τελος ριχνουμε αλατι, μαυροπιπερο, κοκκινοπιπερο, κιμινο, ριγανη και μια τριμμενη πατατα
Το κατεβαζουμε και εαν θελουμε ριχνουμε φετα!
Αφηνουμε να κρυωσει!
Στην συνεχεια ανοιγουμε καθε φυλλαρακι σε ενα φυλλο !
Βαζουμε στην ακρη κρυα γεμιση το ρολαρουμε και το βαζουμε σε λαδωμενο ταψι η πυρεξ!
Οταν τελειωνουμε με ολα βαζουμε σε ενα μπολ.50 γρ βουτυρο λιωμενο, 50 γρ σπορελαιο, 50 γρ ελαιολαδο και το ριχνουμε πανω!
Τελος πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε στους 200 βαθ.προθ.μεσαια σχαρα αντιστασεις μεχρι να κοκκινίσει καλα!

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou