Χριστουγεννιάτικη τούρτα κορμός



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ


ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 φλυντζ του ελληνικου καφε σπορελαιο,
1 φλυντζαν.του ελληνικου καφε γαλα φρεσκο,
1 βανιλια,
μια πρεζα αλατι!

Χτυπαμε τα ασπραδια με μια πρεζα αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη!
Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο σε δεοσεις και χτυπαμε 2 λεπτα!
Ριχνουμε σε δοσεις αλευρι-βανιλια!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε 4 δοσεις την μαρεγκα ανακατευοντας πολυ απαλα με μαριζ!
Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι του φουρνου ριχνουμε το μιγμα το ισιωνουμε απαλα!
Ψηνουμε στους 180 βαθ.προθ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αναποδογυριζουμε πανω σε μια λαδοκολα!
Οταν κρυωσει κοβουμε τα πλαινα τυχον ξερα και το υπολοιπο το κοβουμε σε 5 ιδες λωριδες!

ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπαμε 1 φακελακι γκαρνι σκονη με μισο κ.γ.κακαο 1 ποτηρι γαλα σε σαντιγί!
Προηγουμενως εχουμε βρασει για 2 λεπτα μισο ποτηρι γαλα με 1 κ.σ.βιταμ,2 κ.σ.κακαο,30 γρ κουβερτουρα!
Και το εχουμε αφησει να κρυωσει!
Καλο θαναι να το εχουμε ετοιμο απο βραδυς και να το εχουμε ψυγειο!
Με ενα πινελο περναμε ολες τις λωριδες με το κρυο γλασσο!
Πανω βαζουμε σαντιγυ και ισιωνουμε σε μια λεπτη στρωση!
Ρολαρουμε την πρωτη λωριδα και την βαζουμε.στην πιατελα ορθια!
Στην συνεχεια περνουμε την αλλη λωριδα και την τυλιγουμε γυρω-γυρω απο την ορθια στην πιατελα!
Η ιδια διαδικασια και για τις υπολοιπες!
Τελος χτυπαμε 1 φακελακι σκονη γκαρνι με 7 κ.σ.κακαο και 1 ποτηρι γαλα σε σαντιγί!
Την βαζουμε γυρω -γυρω απο το γλυκο και με πιρούνι δινουμε το σχεδιο γραμμων!!