Τριφτή μηλόπιτα



ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΩΡΑΙΑ ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ

1 ποτηρι αλευρι,
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,
μισο ποτηρι ζαχαρη η εαν την θελετε πιο γλυκια παραπανω απο μισο,
1 κ.γ.μπεικιν.
1 βανιλια,
4 μηλα πλυμενα και τριμμενα στο τριφτη με την φλουδα, στυμενα σε μπολ και ανακατεμένα με 2 κ.γ. κανελα,
150 γρ βουτυρο μαλακο απο βραδύς σε θερμοκρασια δωματιου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε σε ενα μπολ το αλευρι - ζαχαρη - σιμιγδαλι - μπεικιν - βανιλια και τα ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο ισα ποτηρια ακριβως.
Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι μας (26 ν) και λαδωνουμε τα πλαινα.
Ριχνουμε το μείγμα απο το ενα ποτηρι και το παταμε καλα.
Βαζουμε την γεμιση και την ισιωνουμε.
Ριχνουμε το δευτερο μιγμα που εχουμε στο αλλο ποτηρι και το παταμε πολυ καλα να ισιωσει.
Τελος βαζουμε κομματια λεπτα το βουτυρο το μαλακο και προσπαθουμε να αλείψουμε ολη την επιφανεια του μείγματος.
Ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα.
Οταν το βγαζουμε αφου κρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελα.