Μηλοπιτάκια



ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΓΕΥΣΤΙΚΑ, ΤΡΙΦΤΑ, ΟΜΟΡΦΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
2 αυγα,
125 γρ αχνη ζαχαρη,
135 γρ βουτυρο παγωμενο,
1 βανιλια,
1 κ.γ.μπεικιν,
μια πρεζα αλατι,
400 γρ αλευρι φαριναπ,
1 μηλο καθαρισμενο και κομμενο σε λεπτες λωριδες τριγωνες,
50 γρ μαρμελαδα,
μισο κ.γ κανελα

Βάζουμε στο μπολ τα 200 γρ αλεύρι, την άχνη και τρίβουμε πάνω του το παγωμένο βούτυρο στον τρίφτη.
Ρίχνουμε αλάτι, βανίλια, αυγά και ζυμώνουμε.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη.
Την κλεινουμε σε μια σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Στην συνεχεια βγαζουμε την ζυμη απο το ψυγειο.
Βαζουμε λαδόκολλα στον παγκο, τοποθετουμε την ζυμη πανω της και πανω στην ζυμη ξανα λαδοκολα.
Παιρνουμε τον πλαστη και ανοίγουμε την ζυμη ενα φυλλο.
Με το στομιο ενος ποτηριου κοβουμε δισκακια.
Πανω σε ολα τα δισκακια βαζουμε στην μεση του καθενος μισο κ.γ μαρμελαδα.
Πανω στην μαρμελαδα βαζουμε μηλο και λιγη κανελα και τα κλεινουμε.
Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και ψηνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο, αντιστασεις για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Οταν τα βγαζουμε αφου χλιαρυνουν ελαφρως τα πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.