Υλικά
- 3 πατάτες μέτριες βρασμένες
- μισό φλυτζάνι αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μια τσιμπιά ζάχαρη
- Τυρί τριμμένο γκούντα ή ρεγκατο.
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε σε 10 τεμ με λαδωμένα χέρια.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι, το απλώνουμε στην παλάμη μας, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί, το κλείνουμε σαν μπάλιτσα και το πατάμε να απλώσει σαν πιτακι.
- Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς φρυγανιά η αλεύρι έξτρα, δεν κολλάνε ούτε χαλάνε στο ψήσιμο.
- Τα σερβίρουμε με κέτσαπ και Φιλαδέλφεια.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου
